İnsan vücudu üzerinde birçok yöntemle estetik dolgu uygulamaları yapılmaktadır. Bu uygulamalardan biri de dudak dolgusudur. Hem ameliyat yöntemiyle hem de doğal yollarla dudakları olduğundan daha dolgun, hacimli göstermek imkanı vardır.
Dudaklarda yapılacak operasyonlarda çok ufak da olsa yapılacak bir hata yüz çehresinin değişmesine ya da operasyonu yaptıran kişinin mutsuzluğuna sebep olacaktır.
Dudak dolgusu yöntemleri nelerdir?
İki şekilde dudak dolgusu yapılmaktadır. Ameliyatlı olan uygulama ve dolgu maddeleriyle yani ameliyatsız uygulamalardır. Ameliyatlı dolgu uygulamalarının çok fazla kalıcılığı yoktur. Dolgunluk kaybolmaya başladığında tekrar uygulama ihtiyacı duyulabilir. Bu yüzden genelde dudak dolgusu yaptıracak kişiler dolgu maddeleriyle yapılan yani ameliyatsız olarak gerçekleştirilen operasyonlara yönelmektedir.
Enjeksiyon ile dudak dolgusu nasıl uygulanır?
Dudak dolgusu, içeriği özel dolgu maddeleriyle yapılmaktadır. Enjeksiyon uygulamasıyla yapılan dudak dolgusunda dudak dokusu ve çevresi şekillendirilir, hacmi artırılır ve kırışıklıklar azaltılabilir. İnce uca sahip özel iğneler sayesinde dolgu maddesi dudakta belirlenen bölgelere enjekte edilir.
Dudak dolgusu yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?
Öncelikle dudak dolgusu yaptıracak kişinin beklentilerini en iyi şekilde doktora aktarabilmesi ve bu beklentilerin karşılığında doktorun da hastayı en ince ayrıntısına kadar bilgilendirmesi çok önemlidir. Yapılacak en ufak bir hata istenmeyen sonuçlar doğuracaktır. Dudak dolgusu yapacak uzmanın tekniği ve ustalığı da bu işlemin uygulanmasında önemli noktalardan biridir.
Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler
Dudak dolgusu operasyonu geçiren bir kişi, operasyondan sonra yaklaşık 12 saat boyunca makyaj yapmamalıdır. Operasyonun ardından oluşabilecek şişliklere karşı buz kompresleri uzun aralıklarla kullanılabilir. Dudaklar aşırı kuruyorsa nemlendirici kullanılır. Operasyondan sonra yaklaşık 48 saat boyunca herhangi bir güneş ışığına ya da solaryum gibi bronzlaştırma işlemlerinin yapılmaması gerekir. Eğer kullanılan dolgu maddesi dudakta çok iyi dağılmamışsa ufak masaj hareketleriyle maddenin çözülmesine yardımcı olunur. Operasyon sonunda uygulanan enjeksiyon yüzünden küçük yaralar meydana gelebilir. Bu yaralar ise çok kısa zaman içinde iyileşme gösterir.