Kadınların yüz bölgesinde yaptırdığı estetik görünümlerden biri de elmacık kemiğidir. Kimi insan yapısında elmacık kemikleri çökük, kimisin de ise elmacık kemikleri çok belirgindir. Bu yüzden yüzünde kötü görüntü oluşturduğunu düşündükleri elmacık kemiklerini yapısına göre kimi kadın düzleştirmekte kimi kadın ise dolgunlaştırmaktadır.
Elmacık kemiği, yüzün göz üst çene, kulak bölümü kaplayan çıkıntılı kemiklerdir. Elmacık kemiklerinde çoğu zaman düzensizlikler görülmekte ve bu düzensizlikler dolgu yaptırarak problemler çözülmeye çalışılmaktadır.
Çoğu zaman kişinin durumuna göre cerrahi işlemlerde silikon, protez de yapılarak tedavi süresi tamamlanır.
Elmacık kemiği dolgusu nasıl uygulanır?
- Uygulama öncesinde kişinin fazla acı hissetmemesi için lokal anestezi yapılır.
- Ufak bir kesi yardımıyla elmacık kemiğinden dudak bölgesine kadar bölgeye nokta açılar.
- Açılan bu noktadan dolgu maddesi enjekte etme yoluyla yerleştirilir.
- Elmacık kemiği dolgusu yaklaşık 30 ile 40 dk. arasında gerçekleştirilir.
Elmacık kemiği dolgusu uygulaması sonrası dikkat edilmesi gerekenler
- Herhangi bir enfeksiyon ihtimaline karşı pansuman yapılır.
- Bol bol su içilmeli ve sulu gıdalar dışında besin tüketilmemelidir.
- Ağız ve yüz kasları çok fazla hareket ettirilmemelidir.
- Dolgu maddesi yaklaşık 9 ile 12 ay arasında bir ömre sahiptir. Yüzde açılan kesi çok küçük olduğundan iyileşme süreci bir hafta kadardır.
- Elmacık kemiği uygulaması sonrasında çok nadir de olsa alerjik durumlar ve ya da bazı problemler oluşabilir. Bu durumda doktora başvurmak önemlidir.
Yan etkileri var mıdır?
Geçici dolgu maddesinin herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak nadir de olsa geçici kızarıklık, ağırı, morarma ve bazı durumlarda şişlikler görülebilir. Kalıcı dolgu maddelerinde ise vücutta tepkiler görülebilir. Bu tepkilerin sonucunda ise doku tahribatı oluşabilir.
Dolgu maddeleri alerjik yapıya sahip olanlara, hamile ve emzirenlere, 12 yaş altındakilere yapılmaz. Aktif enfeksiyon halinde olan kişilere de dolgu uygulamaları yapılmaz