Lazer Göz Ameliyatı ve Göz Çizdirme

Lazerle göz tedavisi yaptırmayı düşünenler için lazer ile göz ameliyatı ve lazerle göz çizdirme operasyonunu detaylı olarak inceledik. Göz hastalıkları olan kişiler gözlük kullanma çilesinden lazer operasyonlarla tamamen kurtulabilmektedir.

Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı

Bunun için hasta şu aşamalardan geçmektedir:


İç Giyim

  1. İlk önce ayrıntılı bir göz topografik hartası çıkarılır. Burada kornea üzerinde belirli ölçümler gerçekleştirilmektedir. Bu ölçümlerde kornea tabasının kalınlığı hangi yöntemin kullanılacağını da belirler.
  2. Daha sonra hasta muayene edilerek gözün numarasına, görme gücüne ve göz tansiyonuna bakılır. Yine hastada varsa şeker, guatr, hipertansiyon gibi hastalıkların olup olmadığı da önemlidir.
  3. Bu ilk muayenenin ardından damlalı göz muayenesi yapılmaktadır ve buna dip muayenesi de denilir. Göze damla damlatıldıktan sonra göz bebekleri genişler ve bu şekilde yarım saat kadar beklenilir. Kişinin göz retinasında herhangi bir sorun varsa ilk önce argon lazer uygulaması gerekebilir. Eğer bu uygulama yapılırsa lazer tedavisi 3 hafta ertelenmelidir.
  4. Damlalı muayenenin ardından artık doktorunuz elde ettiği bulgular ışığında sizin için en uygun tedavi şekline karar verecektir. Lazer tedavisi damlalı muayenenin ardından göz bebeğinin büyüklüğü değiştiğinden en erken bir gün sonraya bırakılır. Göz bebekleri eski haline dönünce hemen uygulamaya başlanabilir.

Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı Öncesi Ve Sonrası

Lazerle göz tedavisi öncesinde:

Oldukça rağbet gören ve sıklıkla kullanılan bir tedavi şeklidir. Bu sebeple hastanın korkmasını veya endişe etmesini gerektirecek bir durum yoktur. Yine hasta normal bir şekilde yemek yiyebilmektedir. Bunun yanında;

  • Ameliyat günü gözüne makyaj yapmaması,
  • Parfüm veya deodorant kullanmaması,
  • Kanın sulanmasını sağlayan ilaçlar almaması istenmektedir.

Göz ameliyatı nasıl yapılır

Lazer ile göz tedavisi sonrasında:

Lazer uygulaması öncesinde hasta hazırlanan özel bir yatağa sırt üstü uzanır ve tüm gözü hijyenik önceden steril edilmiş bir bezle örtülür. Hastanın işlem sürerken gözünü kırpmaması için gözün içine özle bir aparat yerleştirilir. Lazer tedavisi sanılanın aksine oldukça kısa sürer. Her bir göz için 4-5 dakika yeterlidir. Bu süreçte hasta herhangi bir ağrı ve acı da hissetmez. Fakat hasta, tedavi sürecinde mutlaka doktorunun dediklerini yapmalıdır. Lazer işlemi bitince hastanın gözüne bandaj takmaya gerek yoktur.

Lazer ile göz tedavisi

İşlemin ardından ilk 24 saat:

Lazer tedavinin ardından hasta 30 dakika hastanede bekler ve bu aşamada çeşitli kontrollerden geçer. Daha sonra evine gidebilmektedir. İlk gün gözlerde hafif yanma, batma ve bulanık görme gibi belirtilerin olması normaldir. Doktorunuz bu sürede kullanmanız için ilaç verebilir. Ameliyat olduğunuz gün işe gitmemeniz ve birkaç gün araba kullanmamanız yararınıza olur. İlk gün yapmamanız gerekenler:

  • Gözlerinizi ovmayın ve kaşımayın.
  • Yine ilk 24 saat yüzünüzü yıkamamalı ve banyo yapmamalısınız.
  • İlk aylarda doktorunuz tarafından verilen damlaları kullanmalısınız.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın