Kadınların güzellik ve estetik uğruna yapmayacağı şey yok. Gelişen teknoloji ile birlikte kendilerini daha estetik ve güzel gösterecek tüm yöntemleri denemek isteyen kadınlar için her türlü estetik yenilik ve uygulama çok önemlidir. Bu yöntemlerden biri de oldukça popüler olan protez tırnaktır. Sadece sade insanların değil özellikle ünlü kişilerin de yararlandığı protez tırnaklar her geçen gün popülerliğini daha da artırmaktadır.
Protez tırnağı kimler kullanabilir?
Protez tırnaklar takma tırnaklarla karıştırılmamalıdır. Takma tırnaklar yerine protez tırnaklar daha çok tercih edilmektedir. Peki protez tırnak kimlere uygulanır?
- Tırnaklarına istediği gibi şekil veremeyen kişilere
- Hassas tırnak yapısına sahip olan kişilere
- Tırnak yeme alışkanlığı bulananlara
- Yanlış bakım ve yanlış oje kullanımı tırnakları sararan kişilere protez tırnak uygulanabilir.
Protez tırnak takma işlemi
Protez tırnak çeşitlerinin oluşturulması ve takılması farklıdır ve görüntü olarak farklı görünür.
- Akrilik, dippig ve jel olmak üzere üç çeşit protez tırnak vardır. En çok tercih edilen jel tırnaktır. Gerçek tırnak üzerine sürülerek uygulanır. İlk aşama tırnağın sabitlenmesi içindir. Bunun üzerine daha koyu kıvamı olan jel sürülür. Üçüncü aşama ise başka bir jel sürülür ve son değişiklikler yapılarak tırnak tamamlanmış olur.
- Akrilik tırnak ise özel bir toz ve sıvı ile yapılır. Jel tırnak kadar doğal değildir. Tırnağın ucuna plastik bir tırnak oluşturularak yapılır. Özel bir karışım ile tırnağın kalan kısmı doldurularak eşit hale getirilir.
- Dippig tırnak ise akrilik tırnak uygulamasına benzer. Daha kokusuz ve mat görünüm elde edilir.
Protez tırnak takma aşamaları
Protez tırnak takılırken ilk önce kişinin tırnak yapısı incelenir ve bu yapıya uygun gelecek takma tırnak takılır. Tüm tırnak yüzeyine yapıştırılmayan takma tırnak, asıl tırnağın ucunu kaplayacak şekilde yapıştırılır. Sonrasında gerçek tırnağın seviyesine gelinceye kadar törpüleme işlemi yapılır. Böylece aradaki yükseklik farkı yok edilmiş olur.
Törpüleme işleminin ardından akrilik kullanılır. İsteğe bağlı jel uygulaması da yapılabilir. Sürülen akrilikten sonra yüzeyde oluşan pürüzü yok etmek için törpüleme işlemine devam edilir. Bu sayede tırnak parlar. Tırnaklar parlatıldıktan sonra üzerine oje sürülür.
Ortalama 1 ile 1.5 saat arasında süren bu işlem sonrasında bir ay sonra yenilenmesi gerekir. Bunun sebebi altta uzayan tırnak yüzündendir.
Protez tırnakların bakımı doğru şekilde yapılmalıdır. Özellikle protez tırnak kullanımı süresince kimyasal herhangi bir ürünle temas edilmemelidir. Aseton, çeşitli temizlik malzemeleri protez tırnağa zarar verecektir. Bunun yerine sabun veya şampuan kullanımıyla protez tırnağa sürülen oje çıkarılabilir.
Protez tırnağın çıkarmak istediğiniz zaman bunu kendiniz evde yapabilirsiniz. Ancak biraz zahmetli bir iştir. Bu yüzden bu işi yapan profesyonel kişilere bu işi yaptırmalısınız. Protez tırnak çıkarırken özel sıvılar kullanılmaktadır. Tırnaklarınızın daha sağlıklı olması için bu işi bilen kişiler tarafından yapılmasına dikkat etmelisiniz.