Vücudumuzdaki diğer bölgeler gibi şakaklar da zamanla yaş almanın da verdiği bir durumla sarkmaya ve eski formunu kaybetmeye başlar. Sadece yaşa bağlı olmayan ve dış etkenlerin de sebep olduğu şakakların sarkması kişide kötü görünüme sebep olabilirler. Şakakların sarkması ile birlikte yanak ve göz çevresi de bu sarkmadan etkilenebilir. Bu da kişinin daha kötü hissetmesine ve kendine olan güvenini az da olsa kaybetmesine yol açabilir.
Şakak sarkmasının sebepleri nelerdir?
Şakak sarkmasının ilk sebebi kişinin yaşının ilerlemiş olmasıdır. Bunun yanında sigara ve alkol tüketiminin fazlalığı, düzensiz beslenme, çok sıcak ve çok soğuk ortamlarda uzun süre durma, dış mekanlarda uzun süreli çalışma, yüz mimiklerinin uzun süreli ve çok sık kullanımı şakakların sarkması üzerinde oldukça fazla etkisi bulunmaktadır.
Şakak germe estetiği operasyonu nasıl yapılır?
Şakak germe operasyonu lokal anestezi ile yapılır. Ortalama olarak yarım saat ile bir saat içinde operasyon tamamlanmış olur. Plastik cerrahlar tarafından uygulanan şakak germe estetiğinde saç içinden açılan kesikler sayesinde operasyon yapılır. Ameliyat izi saç içerisinde kalacağı için çok fazla dikkat çekmez. Ayrıca estetik cerrahlar tarafından dikiş izlerinin en aza indirilmesi de sağlanmaktadır. Daha sonraki yıllarda izler belli belirsiz hale gelecektir.
Şakak germe estetiği operasyonu ile birlikte kaş kaldırma, göz kapağı estetiği gibi operasyonlar da yapılabilir. Böylece bir operasyon dahilinde birkaç işlem yapılarak daha fazla işlem bir arada gerçekleştirilmiş olur.
Şakak germe estetiği operasyonu sonrası
Şakak germe estetiği operasyonu sonrasında iyileşme zamanı yaklaşık bir iki hafta arasında gerçekleşir. Bu süreçte şakak bölgesi fazla zorlanmamalıdır. Estetik ameliyat sonrası morluklar ve şişlikler görülebilir. Zamanla iyileşme süreci içinde bu morluk ve şişlikler de kendiliğinden düzelecektir.
Şakaklarda dolgu uygulamaları
Şakak germe estetiği operasyonu haricinde şakaklarda dolgu uygulamaları da yapılabilmektedir. Dolgu uygulaması öncesinde serum fizyolojik kullanılarak kişiye nasıl bir sonuç elde edilebileceği gösterilir. Şakakların dolgunluğunu sağlamak için ya kişinin kendi yağ dokusu kullanılır ya da hyalüronik asit kullanılabilir.
Dolgu uygulamaları sonrasında bazı yan etkiler olabilir. Bu yan etkiler doku altında kanama, morluk, baş ağrısı, gerginlik hissi gibi durumlar olmaktadır. Bu yan etkiler ise birkaç gün içinde kaybolur. Eğer hasta daha önceden yüz ve alın germe operasyonu geçirmişse şakaklara dolgu işlemi yapmak biraz daha zorlaşır. Bu yüzden bu konu hakkında hasta ile doktor konuşarak bir karara varılmalıdır.